V APARTMENT

The refurbishment of this apartment, a penthouse located on Vigo’s waterfront, has required an analysis of the hierarchy of the spaces, to understand that everything happens in a natural way, and the objective is to reshape the apartment.
The living room, the kitchen and the dining room, are lead onto each other to take maximum advantage of sun light. Open spaces to allow contemplation of the passage of time through the numerous windows. In contrast, north facing rooms provide private area which is separated from the rest by the bathrooms.
Everything is characterized by the geometry of the roof that allows us to play with the proportions of the apartment, changing the sections of each zone but always taking into account the existing structure.

mdba_areal_01_90992

mdba_areal_02_90768

mdba_areal_05_90987

mdba_areal_08_90855

mdba_areal_11_93689

mdba_areal_21_90869

mdba_areal_24_93706

mdba_areal_03_90841

mdba_areal_15_90780

mdba_areal_19_90787

situationVIGO2--

Plano 1-01

section A

section B

Localización: Vigo, Pontevedra, Galicia
Cliente: Manuel Fernandez Veiga
Diseño: MDBA
www.mdbarchitects.com
Arquitecto: Maria Díaz
Colaboradores: Marta Ariza, Jacopo Biasio, Magdalena Mozuraityte
Fotografía: Héctor Santos-Díez
http://santos-diez.com/
Colaborador externo:
Estructura: Ionut Cosenco GENDICO
http://gendico.es/
Constructora:
SPACIA S.L.
http://www.spacia.es/

Spotlight

logo logo 5 logo for WEB

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>